"Healing from the inside"

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 14:47

"Healing from the Inside"

 

🤍Helen van Binnenuit🤍

 

Hier kan ik een boek over schrijven.

Maar graag deel ik met jullie dat het goed is om af en toe uit de ratrace te stappen en tijd te nemen voor jezelf en je heling.

Vaak leven we op automatische piloot, onbewust, mechanisch en vragen we ons af waarom we ons zo moe voelen of ziek worden.

De tijd nemen om te ademen, om stil te zijn, om te luisteren naar wat je ziel je heeft te vertellen, dat is iets wat ons is verleerd.

Het leven dat mijn ziel heeft uitgekozen hier op aarde is er eentje met bumpy Rides & Rock 'n Roll.

Iedereen heeft zijn verhaal en zijn pad en zijn of haar lessen/ karma te ondergaan hier op aarde.

De rode draad in mijn leven wordt nu stilaan duidelijker. Wat is jouw rode draad?

De ouders die ik heb uitgekozen, besef ik nu, tonen me de weg naar mijn heling.

Zij laten me zien hoe het niet moet, wat de gevolgen zijn als je niet leeft vanuit je hart. Zij laten me zien wat de gevolgen zijn als je leeft vanuit angst. Zij laten me zien wat de gevolgen zijn als je niet luistert naar je innerlijke stem.

Het begint me meer en meer duidelijk te worden dat als je van bij de geboorte gebrainwashed wordt in een bepaald systeem, een manier van denken en zijn, dat je niet anders weet en dat het voor jou de voorgeprogrammeerde waarheid is, dat het dan toch wel zijn tijd en leerscholen nodig heeft en zal hebben om opnieuw herschreven, hergeinformeerd en herboren te worden en te zijn.

Zo ook bij mij.

Vooral vanaf het jaar 2020 is die intensiteit in Kracht en Snelheid toegenomen, mede dankzij het Dankbare "Natuurfenomeen" & wake up call van Moeder Aarde, dat ondertussen al verschillend benamingen heeft mogen ontvangen, alsook theorieën en whatsoever...Hier ga ik even niet diep op in omdat de grootste les hierin zit voor jullie en mezelf, je eigen waarheid zien en voelen en dat de wereld waarin we voorheen leefden volledig onnatuurlijk is en niet in het reine met de schoonheid en magie van hoe de wereld daadwerkelijk is en kan zijn.

"The old has to go for the New to be build"

Soit, burn out is me niet vreemd. Gezien ik perfectionist ben, hypersensitief, kop - kind, ...

2020 is de eerste officiële gediagnosticeerd, als we het dan zo moeten benoemen in hokjes.

Maw, het leven dat ik toen leefde was voor de wereld en niet voor mezelf. Presteren op het werk. Blijven gaan 7/7. Want met een bijberoep erbij ben je altijd bezig. Nog even een ditje en een datje, yep als perfectionist doe je graag alles alleen want dan weet je zeker dat alles goed is gedaan, incl. poetsen & boekhouding, perfecte vrouw zijn, mama zijn, vriendin zijn, dochter zijn, ... En als hypersensitieve persoon krijg je alles binnen x 1000 tov gewone mensen. Dwz als ik in een ruimte ben met verschillende personen en ik scherm me niet af, komt alles binnen en heb ik alles gezien, gehoord en gevoeld van deze mensen, gevoelens, gedachten, situaties, dingen zien aankomen,... Combineer dit met dagelijkse to do Lists die oneindig zijn, must do tasks in het huishouden. Gemiddelde slaap van 4u/ nacht wegens onregelmatige werkuren en reistijden. Daarbovenop een huishouden dat ook aandacht eist, een gezin, vrienden, sociaal leven, huisdieren, te veel alcohol,... Ik kan zo nog wel even doorgaan..... En ja hier kies je uiteindelijk allemaal zelf voor. Maar dan komt er een moment dat er een breekpunt is.....( So be kind to everyone cause you never know what their story is)

Vooral als je dan te weinig geslapen hebt, te veel gedronken, geen pauze, geen ademmoment, geen basisfundament, geen solid ground, de verkeerde plaats en persoon en woorden, dat is dan helaas die druppel dat je crashed en zegt...

S T O P ik kan niet meer....

Genoeg.... Wanneer het eigenlijk al te laat is....

Als perfectionist en streber en oh ik kan dit allemaal wel hoor want ik doe dagelijks yoga en zo😉, ga ik dan na 3 weken terug aan het werk...

En dan komt dat Godsgeschenk, een zogenaamd v I r u s, afleiding, dat ons even uit die ratrace haalt om echt bij onze Kern te komen.

Voor sommigen de hel, voor anderen een geschenk.

Effe helemaal niks, stilte, alleen zijn en voelen ...

Wauw, dit had ik echt even nodig.

Fast forward to 2022:

En zo zitten we snel weer in die zone, nu hopelijk met een pak wijsheid en inzichten.

Gelukkig bestaat er zoiets als tijdskrediet, wat minder werken om er te zijn voor de kids.

Met de bedoeling rust en meer ruimte.

Het lijkt dat ik nog steeds in die 7/7 mentaliteit zit en constant blijf doorgaan. En dit versnellen doet me steeds meer verwijderen van mezelf van wie ik ben.

Het is nu even het moment weer om ja uit die race te gaan en te vertragen, verstillen, voelen, zijn.

Wie ben ik, wat wil ik, wat wil ik niet meer, hoe verdeel ik mijn tijd beter, wanneer neem ik ontspanning, hoe kan ik een betere moeder zijn vooral, een aanwezige moeder die blij is. Vooral dat dan....

En nu, slechts 3 dagen verder voel ik wat slapen, niet drinken, er echt zijn, vertragen, verstillen, leven in het moment, niet moeten, niet stressen, met me doet.

Heel veel.

Er is terug een lichtpunt.

Er is terug vrede in huis.

Er is terug een energetisch balans, het luisteren in de stilte. 
Het leven zelf is terug.

Het echte leven niet de maakbare wereld.

En zo zet ik dan opnieuw die kleine stapjes, die stapjes die nodig zijn om opnieuw de beste versie van mezelf te kunnen zijn, de beste moeder die ik kan zijn, de mens die ik hoor te zijn en wil zijn volgens mijn zielenmissie hier op aarde.

Kleine stapjes richting waarheid, echtheid, die jij misschien herkent of die jou kunnen helpen ook die kleine stapjes te durven nemen.

Van chaos naar helderheid 

Van lawaai naar stilte

Van moe naar erkenning moeheid 

Van ziek naar herkenning van signalen 

Van leven voor een ander naar leven voor jezelf

Van herkenning van je eigen patronen

Van hey wat heb ik nu echt nodig om mijn eigen heler te zijn

Dankbaarheid mensen, dat is wat ik nu voel, voor alles, maar vooral voor die glimlach op de gezichtjes van mijn kinderen omdat mama eindelijk keuzes durft te maken die goed zijn voor haar gezondheid en dus ook een betere balans brengen in heel het gezin.

Oktober is heftig, november belooft dit ook...

Ik ben er klaar voor, ik hoop jullie ook.

We leven maar 1 keer hier op aarde in dit lichaam in deze mooie tijd.

Leef jij je mooiste leven al?

Leef jij vanuit je Kern?

Zie jij wat er echt is en door de illusie heen....

 

 

"Open your Heart & quiet the mind"

 

 

🤎🤎🤎

With love 

ELz

🌱🤎

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.